Vormbak en strengpers klinkers van Bylandt

 
Het assortiment bestrating van Bylandt bevat twee typen gebakken klinkers: de strengpers klinker en de vormbak klinker. Ze zijn vernoemd naar de manier waarop ze hun vorm krijgen voordat ze gebakken worden. Welke van de twee klinkers vind jij het mooist?

Strengpers bestrating

Strengpers klinkers worden gevormd door een vacuümpers. Uit een doorlopende kleibalk (de streng) met zuiver rechthoekige afmetingen worden de stenen “geëxtrudeerd”. De kleibalk wordt volautomatisch versneden in klinkers conform de gewenste maat. Eenmaal uit de oven worden de strengpers producten van Bylandt machinaal getrommeld. Hierdoor ontstaat het nostalgische en verweerde uiterlijk. 

Strengpers straatstenen van Bylandt

Productie van Bylandt strengpers klinkers

Vormbak bestrating

Anders dan de strengpers stenen worden vormbak klinkers met een vormbakpers gemaakt. Hompen klei worden in vormbakken geperst en de overtollige klei wordt aan de bovenzijde afgestreken. Daarna worden de vormbakken omgedraaid waarna de stenen uit de bakken vallen. De vormbak klinkers van Bylandt zijn standaard ongetrommeld. 

Vormbak straatstenen van Bylandt

Productie van vormbak klinkers

Een keuze van smaak

Een strengpers klinker heeft door de manier van vormen een strakkere uitstraling dan een vormbak klinker. Beide soorten zijn kwalitatief zeer hoogwaardig voor jouw bestrating. Dat getuigt de blijvende kleur en lange levensduur.