Bylandt Blog | Alles voor jouw tuin

Passie voor mooie tuinen hebben wij al jaren. Maar bij een tuin komt best veel kijken en daarom bieden we je een helpende hand. In onze tuinblog geven we je handige tips en leuke artikelen over alles wat "groeit en bloeit".

woensdag 7 juni 2017

Een tuinpad of terras van gebakken stenen ziet er oorspronkelijk en chique uit. Nu denk je vast dat dat ook wel het nodige onderhoud met zich mee zal brengen. Niets is minder waar. Gebakken stenen van een goede kwaliteit zijn op meer dan 1100 graden gebakken en kunnen daardoor alle weersomstandigheden doorstaan. Jarenlange weersinvloeden zullen de gebakken stenen extra karakter geven en toch zal de kwaliteit en kleur er niet onder lijden.

Lees meer...

vrijdag 5 mei 2017

Planten kies je niet zomaar op kleur en vorm, daar komt veel meer bij kijken dan wat je op het eerste gezicht leuk vindt staan. En ook het onderhoud vraagt vaak de nodige aandacht. Bedenk dus vooral eerst hoeveel tijd je aan je tuin wilt besteden.

Lees meer...

vrijdag 28 april 2017

Een tuin is niet compleet zonder een waterpartij. Hoe mooi is het dan om gewoon een echte vijver in je tuin te hebben? Te klein denk je? Nee hoor, vijvers zijn er in alle soorten en maten. Van klein bassin tot een grote zwemvijver, het is maar net hoeveel ruimte je hebt, maar een vijver kan eigenlijk altijd.

Lees meer...

donderdag 20 april 2017

Een grote tuin biedt vaak veel mogelijkheden. Soms iets teveel en dan kan het ineens een onoverzichtelijke warboel worden. Aan de andere kant kan een grote tuin ook snel saai worden door te grote vlakken.

Lees meer...

vrijdag 14 april 2017

De tuin is er voor iedereen. Voor jezelf, je gezin en de mensen die je uitnodigt om op een zonnige dag mee te genieten van je eigen kleine paradijs. Behalve de overduidelijke beheerders van de tuin zijn er ook nog de gasten die van buiten komen. Vaak plezierige gasten als zangvogels en vlinders en soms de wat minder geliefde gasten als bladluizen, mieren, kevers en spint.

Lees meer...