Vandersanden Blog | Alles voor jouw tuin

Passie voor mooie tuinen hebben wij al jaren. Maar bij een tuin komt best veel kijken en daarom bieden we je een helpende hand. In onze tuinblog geven we je handige tips en leuke artikelen over alles wat "groeit en bloeit".

woensdag 19 juni 2019

 

Je hebt besloten om je tuin opnieuw te bestraten en je wilt een natuurlijke look. Dan kies je voor een echt natuurproduct: gebakken klinkers of bijvoorbeeld tegels van natuursteen. Maar wat zijn de kenmerken, verschillen en mogelijkheden van klinkers en natuursteen? Een combinatie van beide in je tuin is hoe dan ook fraai. 

Lees meer...

donderdag 14 februari 2019

Ben je uitgekeken op je tuin en wil je meer variatie aanbrengen? Met verhoogde borders breng je diepte en spanning in je tuin. Maar hoe maak je een mooie border, wat zijn de juiste maten en hoe moet je zo'n verhoogde border beplanten?

Lees meer...

woensdag 13 februari 2019

De meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Frisse lucht, een mild zonnetje en voldoende beweging zijn ook nog eens erg gezond. Het is helemaal fijn als je kinderen in je eigen tuin kunnen ravotten. Je kunt dan altijd een oogje in het zeil houden. Maak van je tuin een kindvriendelijke plek waar je kinderen veilig kunnen spelen en ontdekken!

Lees meer...

donderdag 14 september 2017

Zoveel mensen, zoveel smaken. Als je het hebt over een tuinstijl dan vallen er grofweg vier stijlen te onderscheiden:

  • De formele tuin
  • De landelijke tuin
  • De moderne tuin
  • De natuurlijke tuin

    Lees meer...

woensdag 19 juli 2017

Keramiek kent vele verschijningsvormen. Denk aan bakstenen, dakpannen en tegels. Voor bestrating in je tuin heb je de keuze uit gebakken klinkers (bakstenen) en keramische tegels. De laatste ken je vast en zeker van binnenshuis, maar voor buiten zijn ze er ook. Alleen wat dikker in verband met de weersomstandigheden. Beide kleiproducten worden gebakken en hebben overeenkomstige eigenschappen en voordelen. Uiteraard zijn er ook verschillen. Tijd om dit eens in kaart te brengen.

Lees meer...