Legverbanden voor de tuinbestrating

Een legverband is het patroon van de klinkers in de bestrating. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het legverband bepaalt de stevigheid van de verharding, maar ook de sfeer in je tuin.

Blok-, elleboog-, halfsteens-, visgraat- en keperverband

Een aantal traditionele legverbanden kom je ook op straat tegen, zoals het keperverband, visgraatverband en elleboogverband. Omdat de straatklinkers hierbij haaks op elkaar liggen, zijn deze legverbanden extra stevig. Voor de oprit zijn deze legverbanden dus het meest geschikt. 

Voor het terras of tuinpad kun je ook kiezen voor een blokverband of een halfsteensverband. Met een blokverband creëer je een strak terras. Een pad in halfsteensverband geeft je tuin meer diepte. 

Kies uw tuinbestrating  Alle tips voor uw tuin

Speelse patronen: waaier
en molenwieken

Naast de welbekende traditionele legverbanden zijn er ook speelsere patronen mogelijk. Dankzij het handzame formaat van gebakken klinkers zijn ze gemakkelijk in een waaiervorm of cirkel te leggen. Bij het molenwiekverband leg je vier langwerpige stenen om één vierkante steen. De vierkante steen heeft vaak een andere kleur, zodat er een levendig patroon ontstaat. Natuurlijk zijn er ook oneindige variaties en combinaties van legverbanden mogelijk. 

Kies het juiste legverband

Om het juiste legverband te kiezen, bepaal je eerst de functie van de bestrating. Rij je er met de auto overheen? Kies dan een stevig verband, zoals het keperverband. Voor de overige bestrating in de tuin is de uitstraling doorslaggevend. In een moderne tuin komt het stoere blokverband goed tot zijn recht, terwijl een halfsteensverband chiquer oogt. Waaiers en cirkels zorgen voor bijzondere accenten in een romantische bloementuin. Een goed gekozen legverband is beeldbepalend voor je tuin. 

Kies het juiste legverband

Inspiratiefolder voor je tuin

Je tuin is een plek waar je leeft en beleeft. Wil je een nieuw concept, maar weet je niet waar te beginnen? Blader eens door onze tuinbrochure om inspiratie op te doen. 

Vraag de tuinbrochure aan

Zoeken
naar

Wij zijn er voor u

Vandersanden Gevel

Bokhovenseweg 8
NL-5257 NC Hedikhuizen

+31 (0)416 36 96 96
gevelnl@vandersanden.com

Vandersanden Straat

Bijland 5
NL-6916 KA Tolkamer

+31 (0) 88 088 55 55
straat@vandersanden.com

Toon alle vestigingen

Zoek showrooms in de buurt van